Aardappelsalade met saffraan aioli
Ingrediënten
600g krieltjes
200g groene asperges
200g sperziebonen
50 ml olijfolie
50g waterkers
10g rode kool kiemen
Voor de saffraan-aioli:
0,05g saffraan
1 limoen
½ teentje knoflook, fijngesneden
5 el volle yoghurt
1 el olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de krieltjes in de lengte en wanneer ze erg groot zijn nog een keer in de lengte zodat je partjes krijgt. Doe de aardappelpartjes in een kom en voeg olijfolie toe, breng op smaak met zout en peper en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aardappeltjes 15 minuten in de oven.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en de harde onderkant van de groene asperge en snijd deze in stukken van 3-4 centimeter. Kook de sperziebonen en groene asperges 2-3 minuten in kokend water. Giet de pan af en doe de sperziebonen en groene asperges in een kom met koud water.
Doe de saffraan in een vijzel samen met het sap en de rasp van de limoen en de knoflook. Kneus de saffraan en verplaats het mengsel naar een kom. Voeg de yoghurt en olijfolie toe en roer de saus door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Hussel de gebakken aardappelpartjes en de helft van de saffraan-aoli door elkaar. Voeg de sperziebonen, groene asperges en waterkers toe en hussel alles nogmaals door elkaar. Verdeel over de borden of een grote schaal