Easy curry

Ingrediënten

  • 1 witte ui en 1 knoflook teen fijn gesnipperd

  • 1 rode peper (fijngesneden met pitjes voor zeer spicy en zonder voor mild spicy) wanneer het té scherp is voeg dan een el kokosbloesemsuiker toe

  • 150g sperzieboontjes gehalveerd

  • 1 rode paprika in blokjes

  • 1 courgette in blokjes

  • 400ml. kokosmelk

  • 2tl paprikapoeder,

  • 1tl korianderpoeder,

  • 1,5 el kerriepoeder

  • handje verse koriander

  • 2 el kokosolie

  • zout peper naar smaak

  • 250g basmatirijst

Bereidingswijze

  1. kook de rijst volgens de verpakkingsinstructies.

  2. eerst de kruiden zonder olie in een pan verhitten tot er een heerlijke geur vrijkomt

  3. vervolgens 1 el kokosolie erbij met de ui en knoflook, even glazig bakken

  4. courgette, paprika en peper toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur bakken

  5. kokosmelk erbij en dan op laag vuur 10min sudderen

  6. vervolgens de sperziebonen toevoegen en 4 a 6 min meesudderen.

  7. alles in een bowl en aftoppen met verse koriander