Kerst Courgette voorgerecht

Bereidingstijd

30 min

Porties

4

Over het recept

Heerlijk gebakken courgette met gekarameliseerde ui, amandelen en dille

Ingrediënten

2el geurloze kokosolie

1 ui in halve ringen

50g rauwe amandelen

20g verse dille fijngesneden

2 courgettes (in plakjes van een halve centimeter)

peper en zout

Bereiding

1. Verhit in een koekenpan met dikke bodem 2 el geurloze kokosolie en voeg de ui toe. Laat op een zacht vuurtje gedurende 10 min karamelliseren (blijf roeren)
2. Haal de ui uit de pan en voeg de amandelen toe. Bak de amandelen op middelhoog vuur knapperig (blijf husselen anders verbranden ze)
3. Haal de amandelen uit de pan en leg een deel van de plakjes op de bodem van de pan. Draai de plakjes om wanneer ze goudbruin worden, haal ze uit de pan en voeg een nieuwe lading courgette toe aan de pan. Ga zo door tot alle plakjes zacht en goudbruin zijn. Voeg in een kom alle ingrediënten (ook de dille) samen en breng op smaak met zout, peper.