Snelle Crackers

Bereidingstijd

35 min (inclusief baktijd)

Porties

20

Over het recept

Lekkere glutenvrije + koolhydraatarme crackers die je in een handomdraai maakt. Bij het ontbijt of als snack

Ingrediënten

  • 70 g pompoenpitten 

  • 30 g zonnebloempitten 

  • 30 g chiazaad

  • 75 g lijnzaad

  • 20 g amandelmeel 

  • 6-10g zout - = flinke snuf

  • 150ml water

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
2. Vermaal alle zaden en pitten in een koffiemolen (grof of fijn)
3. Doe het zaden en pittenmeel (+amandelmeel) in een kom en voeg het water toe en het zout
4. Meng alles tot een deeg en laat het even 10 minuten afgedekt rusten
5. Leg het deeg tussen twee bakpapiervellen en rol met een deegroller het deeg tot een dun geheel (niet te dik want dan worden ze niet knapperig, je kunt ze ook dikker maken en dan nog even in het broodrooster)voor gebruik).
6. Leg een bakpapier met de plakken op een bakplaat
7. Snij met een mes voorzichtig plakken in het deeg
8. Doe de bakplaat in de oven in de middelste laag gedurende 20 a 25 minuten tot ze knapperig zijn
9. Laat de plakken goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos